Groot Windenberg

Biologische geiten- en zorgboerderij

Biologisch geitenlamsvlees  

Groot Windenberg wil biologische geitenmelk produceren waarbij zo min mogelijk lammeren naar de slacht moeten. Daarom wordt er gedaan aan duurmelken :

de geiten worden meerdere jaren gemolken na 1x lammeren.

Voor een geit begint met melk geven moet ze natuurlijk wel lammeren krijgen. Daarom worden er toch elk jaar wel een aantal geitenlammeren geboren


Alle lammeren worden op het eigen bedrijf opgefokt. De geitjes zijn voor vervanging van de melkgeiten. De bokjes worden tot ca 12 weken gehouden en gaan dan naar de slacht. .

Het vlees wordt op 3 manieren verkocht : als heel lam, in grote delen of als pakket

Een heel lam wordt alleen vers verkocht.

Een lam in grote delen bestaat uit: 2x achterbout, 2x voorbout,1x rug met ribben en nek,1x zadel. (gevacumeerd en ingevroren )

Een pakket is geheel geportioneerd: achterbouten, rug ( zadel), schouders, ribbetjes, koteletten, schenkels (gevacumeerd en ingevroren) en kan van heel of een half lam gekocht worden

 

 

 

7 redenen om geitenlamsvlees te eten van Groot Windenberg

 • Geitenvlees  is zeer laag in vet, cholesterol, calorieën en verzadigde vetten. Geitenvlees heeft de helft minder aan vetgehalte dan rundvlees en is zelfs lager in verzadigde vetten dan kip!
  Daarnaast heeft het een hoog ijzer- en kaliumgehalte.
  Een prima keuze dus voor eenieder die op zoek is naar een gezond stukje roodvlees.
 • Het is lekker, dat is natuurlijk subjectief, maar in het buitenland is geitenlam een delicatesse. Een geitenlam is voornamelijk gevoed met melk. Het vlees is fijn, zacht en mals.
 • Af en toe geitenvlees zorgt voor variatie op het bord.  Het is gemakkelijk te bereiden en bijzonder veelzijdig; de diverse onderdelen lenen zich voor bakken, braden, stoven en grillen.
 • Uit principe : als je geitenkaas/-zuivel eet, eet je ook geitenvlees. Om melk te produceren worden er immers lammetjes geboren. En bokjes worden nou eenmaal geen melkgeit.
 • Het vlees van Groot Windenberg komt van dieren die biologisch gevoerd zijn.
 • Er gaan op Groot Windenberg geen dieren naar de gangbare veehouderij. Alle op het bedrijf geboren dieren groeien daar ook op.
 • Door vlees van Groot Windenberg te kopen kiest u voor kleinschalige,  biologische landbouw.

     achterbout

     schouder

     kotelet

     schenkel

     ribbetjes

     halskotelet

 

We verkopen het vlees aan huis. We hebben geen vaste openingstijden, maar maken bij een bestelling een afspraak die ons beiden schikt.

Voor vragen, prijzen en bestellingen, stuur een mail naar :info@grootwindenberg.nl 

of bel: 06 26454090